Topman Justitie getuige in Chipsholzaak

De Telegraaf 4 augustus 2011

SCHIPHOL -  De hoogste ambtenaar van het ministerie van Justitie, secretaris-generaal Joris Demmink, moet verschijnen bij de getuigenverhoren in de zogenoemde Chipsholzaak. Dat meldde projectontwikkelaar Chipshol donderdag. Een woordvoerder van het gerechtshof in Amsterdam heeft dit bevestigd.


Foto: Serge Ligtenberg

Het verhoor zal naar verwachting eind september plaatsvinden. De ondervragingen gaan over de vervanging van drie rechters bij de rechtbank in Haarlem in een procedure van projectontwikkelaar Chipshol tegen Schiphol. Deze zaak draaide om een conflict over de bebouwing van het Groenenbergterrein in de omgeving van Schiphol. Chipshol meent dat de rechterswissel vlak voor de uitspraak erg nadelig voor het bedrijf heeft uitgepakt.

De drie Haarlemse rechters hadden Schiphol in 2005 veroordeeld tot het betalen van een schadevergoeding aan Chipshol, omdat het bedrijf door een bouwverbod zijn bouwplannen vlakbij de luchthaven niet kon realiseren. Toen de rechters in 2007 de hoogte van de vergoeding zouden bepalen, werden zij vervangen door nieuwe rechters. De nieuwe rechters veroordeelden Schiphol tot een schadevergoeding van 16 miljoen euro. Chipshol had een schadevergoeding van ruim 97 miljoen euro geëist.

Chipshol wil van Demmink weten of in zijn contacten met de toenmalige president van de rechtbank Haarlem, de omstreden rechterswissel aan de orde is geweest.

 

De affaire Westenberg

Waar gaat de affaire Hans Westenberg over?

17 oktober 2014

Westenberg loog weer tijdens hoger beroep in Arnhem

Poot: meinedige oud-rechter Westenberg roept meer vragen op

Is de affaire Westenberg, over de liegende vice-president van de Haagse rechtbank, het topje van een ijsberg?
Staat die zaak niet voor "een ernstige cultuurfout van de Haagse rechtbank", zoals de Nationale Ombudsman zich afvroeg, omdat niemand daar ooit vrijwillig met de waarheid naar voren wilde komen?

Lees verder »

Aangifte tegen Westenberg

Lees de aangifte tegen Hans Westenberg

Chipshol heeft aangifte gedaan tegen Westenberg

Lees hier de aangifte »


rechterwestenberg.com & os templates