Zaak Westenberg: getuige meldt zich

kalbfleisch
De anonieme getuige in de Chipsholzaak heeft zich gemeld bij de rechtbank Den Haag. De anonieme getuige blijkt een medewerker van diezelfde rechtbank. Hij heeft belastende verklaringen afgelegd over de voormalig vice-voorzitters van die rechtbank, Pieter Kalffleisch en Hans Westenberg. In zijn anonieme verklaring beschuldigt hij de rechters van belangenverstrengeling. De twee rechters zouden zich door de tegenstanders van projectontwikkelaar Chipshol hebben laten gebruiken om de strijd in het nadeel van Chipshol te beslechten.

De anonieme getuige schreef een paar jaar geleden een mail aan het weekblad Revue. Op basis van die verklaring is Chipshol op dit moment bezig met een voorlopig getuigenverhoor om zicht te krijgen op de belangenverstrengeling tussen de oud-rechters Westenberg, Kalbfleisch en Harry van Andel, de toenmalige tegenstander van Chipshol.

Tot nu toe was onbekend wie de anonieme tipgever was. Nu blijkt dat de anonieme getuige een medewerker
Hans Westenberg
is van de rechtbank waaraan Westenberg en Kalbfleisch verbonden waren, “is de authenticiteit en betrouwbaarheid maximaal geworden”, aldus Peter Poot van Chipshol. De getuige wil overigens zichzelf niet bekend maken blijkt uit de brief die de president van de Haagse rechtbank gisteren stuurde aan de advocaat van Chipshol. “Kennelijk is de getuige bang voor represailles, misschien wil hij zich ook bij ons melden”, zegt Poot.

Eerder noemde Pieter Kalbfleisch de anonieme verklaring van de getuige “kletskoek”. “Voor ons is het een doorbraak dat nu blijkt dat het om een medewerker van de rechtbank zelf gaat”. Volgens Peter Poot is het opmerkelijk dat de rechtbank zelf naar buiten komt met het nieuws. “Kennelijk is het zo’n beerput dat ze bang zijn om het verder achter te houden. Ik ben zeer verheugd dat deze brief er nu is en ik hoop dat dit ook de aanleiding is om de zaak voor eens en altijd op de lossen”, aldus een opgetogen Peter Poot.

De rechtbank Den Haag wil niet reageren op de brief: “in de brief staat alles wat wij weten en wat we te melden hebben”, aldus een woordvoerder van de rechtbank.

Jeroen de Jager

Tags: , ,


De affaire Westenberg

Waar gaat de affaire Hans Westenberg over?

17 oktober 2014

Westenberg loog weer tijdens hoger beroep in Arnhem

Poot: meinedige oud-rechter Westenberg roept meer vragen op

Is de affaire Westenberg, over de liegende vice-president van de Haagse rechtbank, het topje van een ijsberg?
Staat die zaak niet voor "een ernstige cultuurfout van de Haagse rechtbank", zoals de Nationale Ombudsman zich afvroeg, omdat niemand daar ooit vrijwillig met de waarheid naar voren wilde komen?

Lees verder »

Aangifte tegen Westenberg

Lees de aangifte tegen Hans Westenberg

Chipshol heeft aangifte gedaan tegen Westenberg

Lees hier de aangifte »


rechterwestenberg.com & os templates