Advocaat gehoord in Chipshol-zaak

vrijdag 05 november 2010, 17:30
update: zaterdag 04 juni 2011, 09:54
FD.nl, 5 november 2011 Origineel

Chipshol hoort getuigen om zijn miljoenenclaim tegen de Staat te onderbouwen. Vandaag was het de beurt aan Stibbe-advocaat Tim de Greve.

De Chipshol-zaak draait om de verkoop van gronden rond Schiphol, halverwege de jaren negentig. Door een vonnis van de vicepresident van de Haagse rechtbank Westenberg, verloor eigenaar Jan Poot zeggenschap over Chipshol aan Harry van Andel, die daarna een deel van de kostbare grond verkocht. Poot vindt dat hij is benadeeld door Westenberg. Poot verdenkt Westenberg ervan Van Andel bewust te hebben benadeeld, op verzoek van zijn toenmalige collega Pieter Kalbfleisch.

De advocaat van onder meer Schiphol en Forward Business Parks werd onder andere ondervraagd over zijn kennis van de relatie tussen oud-rechter Westenberg, zijn collega Pieter Kalbfleisch en Van Andel. Over het belang van de antwoorden van getuige De Greve valt te twijfelen.

Procedures

Over de periode waarin de procedures tussen Poot en Van Andel speelden, van 1994 tot 1996, weet de advocaat niets. ‘Ik zat toen nog op school. Pas in jaren later, in 1998 ben ik betrokken geraakt bij het bedrif van Van Andel, Forward Business Parks. Vanuit die periode weet ik zeker dat er geen contact was tussen Westenberg en Van Andel.’

De affaire Westenberg

Waar gaat de affaire Hans Westenberg over?

17 oktober 2014

Westenberg loog weer tijdens hoger beroep in Arnhem

Poot: meinedige oud-rechter Westenberg roept meer vragen op

Is de affaire Westenberg, over de liegende vice-president van de Haagse rechtbank, het topje van een ijsberg?
Staat die zaak niet voor "een ernstige cultuurfout van de Haagse rechtbank", zoals de Nationale Ombudsman zich afvroeg, omdat niemand daar ooit vrijwillig met de waarheid naar voren wilde komen?

Lees verder »

Aangifte tegen Westenberg

Lees de aangifte tegen Hans Westenberg

Chipshol heeft aangifte gedaan tegen Westenberg

Lees hier de aangifte »