Westenberg niet bij Kalbfleisch over de vloer

  donderdag 04 november 2010 | 14:46 | Laatst bijgewerkt op: donderdag 04 november 2010 | 14:53

De Stentor, 4 november 2010 Origineel

UTRECHT - Voormalig rechter Hans Westenberg is een keer op de verjaardag van zijn oud-collega Pieter Kalbfleisch geweest, verder kwamen ze niet bij elkaar over de vloer. Dat zei Westenberg donderdag tijdens zijn verhoor als getuige voor de rechtbank van Utrecht. Projectontwikkelaar Chipshol wilde weten of de mannen destijds vriendschappelijke betrekkingen onderhielden.

Chipshol stelt door een uitspraak van Westenberg in de jaren negentig veel grond en geld te zijn kwijtgeraakt. Het vonnis werd in 2000 ongedaan gemaakt, maar de schade is volgens het bedrijf onherstelbaar. Het bedrijf vindt dat Westenberg in het proces partijdig is geweest en zich heeft laten leiden door de belangen van de tegenpartij. Chipshol wil een schadeprocedure starten tegen Westenberg en de Staat en hoopt daarvoor met het getuigenverhoor munitie te verzamelen.

Het bedrijf wil, naar aanleiding van een anonieme tip, weten of Kalbfleisch bevriend was met de broers Van Andel. Harry van Andel was directeur van de tegenpartij van Chipshol, Landinvest. Chipshol wil erachter komen of Westenberg en Kalbfleisch onderling contact hebben gehad over de rechtszaak. Ook wil de projectontwikkelaar weten waarom juist Westenberg de zaken van Chipshol en Van Andel heeft behandeld.

Op de vraag van Chipshol of Westenberg door Kalbfleisch of andere Haagse rechters is benaderd over de zaak tussen Chipshol en Landinvest, antwoordde de voormalig rechter ontkennend. ,,Als ik op zo’n manier door een collega zou zijn benaderd zou er een aantekening in zijn personeelsdossier zijn gemaakt. En dat is niet gebeurd’’, aldus Westenberg.

Kalbfleisch, die momenteel topman is van de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa), wordt later deze maand ook nog gehoord.

De affaire Westenberg

Waar gaat de affaire Hans Westenberg over?

17 oktober 2014

Westenberg loog weer tijdens hoger beroep in Arnhem

Poot: meinedige oud-rechter Westenberg roept meer vragen op

Is de affaire Westenberg, over de liegende vice-president van de Haagse rechtbank, het topje van een ijsberg?
Staat die zaak niet voor "een ernstige cultuurfout van de Haagse rechtbank", zoals de Nationale Ombudsman zich afvroeg, omdat niemand daar ooit vrijwillig met de waarheid naar voren wilde komen?

Lees verder »

Aangifte tegen Westenberg

Lees de aangifte tegen Hans Westenberg

Chipshol heeft aangifte gedaan tegen Westenberg

Lees hier de aangifte »


rechterwestenberg.com & os templates