Rechter in Chipshol-zaak ontkent beschuldigingen

donderdag 04 november 2010, 13:50
update: zaterdag 04 juni 2011, 18:13
FD.nl, 4 november 2010 Origineel

Voormalig vicepresident van de Haagse rechtbank Hans Westenberg zegt niet te zijn beïnvloed in de zaak rondom de verkoop van gronden bij Schiphol.

Vandaag is de eerste zittingsdag waarbij enkele hoogeplaatste rechters, ambtenaren en advocaten worden gehoord over hun rol in de Chipshol-zaak.

De Chipshol-zaak draait om de verkoop van gronden nabij Schiphol. In1994 werd Jan Poot gedwongen een deel van die grond te verkopen aan investeerder Harry van Andel. Toenmalig vicepresident, Hans Westenberg behandelde de zaak en Poot vindt dat hij benadeeld is door de rechter. Ook verwijt hij Westenberg partijdigheid.

Beschuldigingen

Vandaag werden Westenberg twee beschuldigingen voor de voeten geworpen. Volgens Poot zou Westenberg door zijn collega-rechter bij de Haagse rechtbank, Pieter Kalbfleisch, zijn gevraagd om Van Andel te helpen. Kalbfleisch is inmiddels voorzitter is van de Nederlandse Mededingingsautoriteit NMa en hij was bevriend met de familie Van Andel.

Westenberg ontkende vandaag ten stelligste dat hij inhoudelijk over de zaak met Kalbfleisch heeft gesproken. 'Je praat wel eens met collega's over een zaak maar ik ben nooit aangesproken door Kalbfleisch over de zaak. Als hij dat had gedaan was er een aantekening in zijn personeelsdossier gekomen.'

Ook was er de beschuldiging dat de Chipshol-zaak destijds expliciet aan Westenberg zou zijn toebedeeld om Post te benadelen. Hier had& nbsp;Westenberg vandaag geen duidelijk antwoord op. Hij zei zich niet exact te kunnen herinneren wie hem de zaak had toebedeeld. Daarvoor waren de gebeurtenissen te ver weg.

Morgen gaan de getuigenverhoren bij de rechtbank Utrecht verder.

 

 

De affaire Westenberg

Waar gaat de affaire Hans Westenberg over?

17 oktober 2014

Westenberg loog weer tijdens hoger beroep in Arnhem

Poot: meinedige oud-rechter Westenberg roept meer vragen op

Is de affaire Westenberg, over de liegende vice-president van de Haagse rechtbank, het topje van een ijsberg?
Staat die zaak niet voor "een ernstige cultuurfout van de Haagse rechtbank", zoals de Nationale Ombudsman zich afvroeg, omdat niemand daar ooit vrijwillig met de waarheid naar voren wilde komen?

Lees verder »

Aangifte tegen Westenberg

Lees de aangifte tegen Hans Westenberg

Chipshol heeft aangifte gedaan tegen Westenberg

Lees hier de aangifte »


rechterwestenberg.com & os templates