Onderzoek naar oud-rechter om meineed

Nieuws.nl, 9 februari 2010 Origineel

(Novum) - Justitie start een strafrechtelijk onderzoek naar een Haagse oud-rechter. Tegen de betrokkene is in oktober aangifte gedaan van meineed en valsheid in geschrifte. Het gaat volgens de NOS om de voormalig vicepresident van de rechtbank van Den Haag. Hij raakte in opspraak in de zaak tussen Schiphol en Chipshol.

De bewuste rechter ging in oktober met vervroegd pensioen als gevolg van de kwestie. In de zaak tussen de luchthaven en gebiedsontwikkelaar Chipshol werd hem verweten dat hij met advocaten in de zaak had gebeld. Toen hij ongelijk dreigde te krijgen, kondigde hij zijn vertrek aan.

Het Openbaar Ministerie in Utrecht gaat zich met de zaak bezighouden. Het OM in Den Haag is, om de schijn van partijdigheid tegen te gaan, gepasseerd. Over de inhoud van de aangifte is niets bekendgemaakt. Het OM laat weten dat het onderzoek veel tijd gaat kosten.

De affaire Westenberg

Waar gaat de affaire Hans Westenberg over?

17 oktober 2014

Westenberg loog weer tijdens hoger beroep in Arnhem

Poot: meinedige oud-rechter Westenberg roept meer vragen op

Is de affaire Westenberg, over de liegende vice-president van de Haagse rechtbank, het topje van een ijsberg?
Staat die zaak niet voor "een ernstige cultuurfout van de Haagse rechtbank", zoals de Nationale Ombudsman zich afvroeg, omdat niemand daar ooit vrijwillig met de waarheid naar voren wilde komen?

Lees verder »

Aangifte tegen Westenberg

Lees de aangifte tegen Hans Westenberg

Chipshol heeft aangifte gedaan tegen Westenberg

Lees hier de aangifte »


rechterwestenberg.com & os templates