Chipshol-oprichter Jan Poot gewond bij aanhouding parketpolitie

Jan Poot z'n verwondingen na aanhouding parketpolitieDe verwondingen van Jan Poot

SCHIPHOL - De oprichter van Chipshol, Jan Poot (84), is woensdag gewond geraakt toen hij werd aangehouden door de parketpolitie. Het gebeurde bij een zaak van Chipshol tegen de Lucht Verkeersleiding Nederland (LVNL). Poot wilde zijn zoon, een hartpatiënt, te hulp schieten bij het fouilleren, maar werd in de boeien geslagen.

Hartpatiënt Peter Poot draagt een pacemaker. Daarom kon hij woensdag bij het betreden van de hal niet de detectiepoort passeren. Pas na een kwartier meldde zich een bewaker. Die geen excuus aanbood en wenste niet te antwoorden op de vraag van Peter Poot bij wie hij zijn beklag kon doen en wilde ook zijn naam niet geven. Toen Poot probeerde om met zijn mobieltje de ambtenaar te fotograferen, werd hij het pand uit gezet.

Cellencomplex
Zijn vader Jan probeerde tussenbeide te komen. Maar de fouilleerder sloeg hem op basis van 'weerspannigheid' in de boeien. Poot senior werd afgevoerd naar het cellencomplex van het gerechtsgebouw en daarbij geboeid voortgesleept. Het leverde hem een blauwe, zeer pijnlijk linkeronderarm en een bloedende wond op. In de kleine cel werden suikerpatiënt Jan Poot o.a. zijn medicijnen afgenomen. Na ruim twee uur werd Jan Poot vanuit de cel in het gerechtsgebouw overgebracht naar het politiebureau aan de Lijnbaansgracht. Daar werd hem na een uur verteld dat geen proces verbaal werd opgemaakt. Hij mocht weer gaan.

Geweld
Jan Poot over het incident: "Peter en ik zijn afschuwelijk behandeld. Iemand die in augustus 85 jaar hoopt te worden, slepen ze gewoon de cel in. En mijn zoon die nota bene aangaf hartpatiënt te zijn, wordt met geweld de rechtbank uitgezet. Dat is emotioneel zeer belastend. Minstens zo belangrijk  is de juridische schade. Want onze zaak is aangehouden."

WebRegio.nl, donderdag 04 juni 2009

De affaire Westenberg

Waar gaat de affaire Hans Westenberg over?

17 oktober 2014

Westenberg loog weer tijdens hoger beroep in Arnhem

Poot: meinedige oud-rechter Westenberg roept meer vragen op

Is de affaire Westenberg, over de liegende vice-president van de Haagse rechtbank, het topje van een ijsberg?
Staat die zaak niet voor "een ernstige cultuurfout van de Haagse rechtbank", zoals de Nationale Ombudsman zich afvroeg, omdat niemand daar ooit vrijwillig met de waarheid naar voren wilde komen?

Lees verder »

Aangifte tegen Westenberg

Lees de aangifte tegen Hans Westenberg

Chipshol heeft aangifte gedaan tegen Westenberg

Lees hier de aangifte »


rechterwestenberg.com & os templates